Hur kommer det sig att du blev intresserad av en elmoped? Och varför föll valet på just en Vässla?

Jag ville göra min pendling mer effektiv både för kroppen men också tidsmässigt. Jag såg allt fler elmopeder på vägarna och tänkte att det skulle vara ett perfekt alternativ, för jag ville ändå att min pendling skulle förbli miljövänlig och att åka bil i Stockholms innerstad är något man vill undvika. Det går ofta långsammare. När jag började kolla på det olika alternativen som fanns såg jag att Vässla blivit presenterat som de bästa alternativet om man vill pendla med elmoped. Jag hade även sett flera på vägen och gillade att de fortfarande såg ut som mopeder, de andra varianterna såg ut som cykel/moped hybrider nästan. Sedan att Vässlan har en lång räckvidd på en laddning, plus möjligheten att köra med två batterier gjorde valet lättare. Jag kör väldigt mycket så jag ville ha en moped som klarade många km.

Har Vässlan ersatt eller kompletterat något annat transportmedel som du tidigare använt?

Jag använde elcykel tidigare, och fortfarande ibland om jag snabbt ska till affären eller liknande. Dock har jag upptäckt att Vässlan är väldigt smidig så jag frångår min cykel allt mer. Jag tyckte det var jobbigt att inte ha en korg till en början, så som man har på en cykel. Men har nu märkt att jag kan lasta lika mycket, om inte mer på Vässla. Det är tryggt att man kan fästa handtaget i kroken som finns. Så nu brukar jag göra veckohandlingen med Vässlan, det funkar hur bra som helst. Speciellt om man har en ryggsäck också.

Skulle du säga att Vässlan hjälpt dig att spara tid i din vardag? Om JA, hur mycket ungefär per vecka?

Verkligen! Jag kan på en lördagmorgon åka från mig (Gärdet) till Eriksdalsbadet på 14 minuter. Det är dörr till dörr. Tidigare när jag åkte tunnelbana var bara restiden på tunnelbanan 14 minuter, exclusive gången till och från samt väntetiden. Så den sparar mig nog 10-15 minuter varje gång jag kör, vilket jag gör 9 ggr i veckan. Så det blir totalt 3 timmar per vecka om jag räknat rätt. När jag cyklade till badet tog det ändå minst 20 minuter.

Vad skulle du säga är de 3 främsta anledningarna till att du valde just en Vässla?

1. Tid

2. Smidighet/Frihet

3. Miljö


Leave a comment

×
Liquid error (layout/theme line 321): Argument error in tag 'include' - Illegal template name